Skip to main content
Haberler

2021 faaliyet raporu yayında!

Yazar: 27 Şubat 2022Ekim 7th, 2022No Comments2 ' okuma süresi

2020, kurumsal güçlenme ve iletişim üzerine önemli adımlar attığımız bir yıl olmuştu, 2021’de de bu alanlarda kendimizi geliştirmeye devam ettik. Toplumsal cinsiyet eşitliği, finans yönetimi ve iç işleyiş dahil olmak üzere çeşitli konularda politika belgeleri üzerine tartıştık; logomuzu ve kurumsal kimliğimizi yeniledik. Bu yıl da toplumsal barışın tesis edildiği, bütün kimliklerin eşitlik içinde yaşadığı bir toplum hayalimiz için üretmeye devam ettik. Podcastimiz DEMOS’tan Sesler’de hafıza, geçiş dönemi adaleti, barış, insan hakları gibi konularda bölümler kaydettik ve çalışma alanlarımızdaki gelişmeleri DEMOS Bülteni ile sizlere duyurduk. Yerelden Barış projesi kapsamında DEMOS Blog’da Ocak-Nisan 2021 tarihleri arasında 13 araştırmacının ana akım barış inşası çabalarına alternatif yaklaşımları ele aldıkları yazı dizisi yayınlandı.

Eylül 2021’de “Kesişen Yollardan Daralan Alanlara: Türkiye’de Kadın ve LGBTİ+ Örgütlerinin Barış Mücadelesi” başlıklı araştırma raporumuz çıktı ve “Haydi Barış Öykünü Yazmaya!” başlıklı çevrimiçi bir atölye düzenledik. Sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katılımıyla geçiş dönemi adaletinde dünya deneyimlerini ele aldığımız Geçiş Dönemi Adaleti Seminerleri’ni başlattık, Ekim 2021’de Tunus üzerine ilk çevrimiçi semineri gerçekleştirdik. Kasım ve Aralık 2021’de geçiş dönemi adaleti üzerine iki adet önemli kaynağın Türkçe çevirisini paylaştık, ayrıca sivil toplumdan temsilcileri ve araştırmacıları davet ettiğimiz iki kapalı çevrimiçi toplantı düzenleyerek gündemdeki “helalleşme” tartışmalarını sivil toplumun bakış açısından ele aldık.

2021 yılında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlere ilişkin detaylı bir derleme olarak sizlere sunduğumuz raporumuzu buradan okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Sayfayı PDF olarak görüntüleyin